Seminarium: Visioner – Vad spelar de för roll?

Det har varit något av en trend i städer och kommuner att anta visioner för framtiden. Under det senaste decenniet har dessa ofta också handlat om hållbarhet inom de tre dimensionerna, socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Beslut om visionerna har fattats på högsta politiska nivå, där det har, åtminstone på en abstrakt nivå, funnits en vilja att enas om vad staden eller kommunen ska vara i framtiden. Detta innebär dock inte sällan att det kan finnas motsättningar mellan hur visionerna sedan ska genomföras. Vision Älvstaden antogs 2012 av Kommunfullmäktige i Göteborgs Stad och har sedan år 2010 följts i ett forskningsprojekt som har fokuserat olika aspekter av formulering av visionen och sedan förverkligande. På detta seminarium diskuteras lärdomar som kan dras från det dryga decenniet. Vad spelar visioner för roll och vilken nytta gör de? Varför antas nya visioner när de gamla inte har genomförts? Vad sker inom processen att både formulera och förverkliga en vision? Vem ansvarar? Vad sker med begrepp som hållbarhet över tid? etc.

Medverkande

Sara Brorström, professor, Handelshögskolan, Göteborgs universitet

Seminariet äger rum på KFi den 26 januari 2024, kl 13.00-16.00.

 

När? 26 januari kl 13.00-16.00. Anmäl dig senast den 19 januari

Var? Viktoriasalen, Viktoriagatan 13, Göteborgs universitet

Hur? Anmäl dig här eller via KFi:s hemsida www.kfi.se

Pris? Seminariet är kostnadsfritt. Kaffe och fralla ingår.

 

Läs mer om seminariet här (PDF).

 

Dela det här inlägget