Inbjudan till seminarium 26 april 2024

Läs inbjudan i PDF

KAN MAN KÖPA HÅLLBARHET? HÅLLBAR OFFENTLIG UPPHANDLING SOM IDÈ OCH PRAKTIK

Jobbar du med upphandling och inköp i offentlig sektor? Är du kanske politiker eller bara allmänt intresserad av styrning och organiseringsfrågor i offentlig sektor? Oavsett så är ni välkomna att samtala om hållbar offentlig upphandling med oss på KFi. Under det senaste dryga decenniet har idén om hållbar offentlig upphandling vuxit sig allt starkare inom Sveriges offentliga sektor. Genom att betrakta offentlig upphandling som en form av strategisk styrning är ambitionen att använda den offentliga upphandlingens köpkraft för att styra mot olika mål, inte minst hållbarhetsmål. Trots stora förhoppningar om styrverktygets potential saknas fortfarande kunskap om hållbar upphandling, inte minst utifrån ett styrning- och organiseringsperspektiv. Under seminariet kommer hållbar och cirkulär upphandling att beskrivas som idé och praktik utifrån följande frågeställningar:

  • Vad innebär det att arbeta strategiskt med offentlig upphandling?
  • Hur ser det rådande kunskapsläget ut?
  • Vilka utmaningar ställs praktiken inför vid genomförandet av hållbar och cirkulär upphandling?

Seminariet tar sin utgångspunkt i ett pågående forskningsprojekt om hållbar och cirkulär upphandling vid Göteborgs universitet. Förutom att vi berättar om vår studie så ser vi också fram emot att diskutera hållbar offentlig upphandling med er under seminariet!

 

Medverkande

Cristian Lagström, dr i offentlig förvaltning, Stockholms universitet och Kommunforskning i Västsverige

Emma Ek Österberg, docent i offentlig förvaltning, Göteborgs universitet

Sara Persson, dr i företagsekonomi, Södertörns högskola

Martin Qvist, docent i statsvetenskap, Stockholms universitet

 

När? 26 april kl 13.00–15.00. Anmäl dig senast den 24 april

Var? Seminariet hålls via Zoom, länk skickas per mail den 25 april

Hur? Anmäl dig här eller via KFis hemsida www.kfi.se

Pris? Seminariet är kostnadsfritt

 

Varmt välkomna

Dela det här inlägget